Royal Awards for Painting 2013

Former participant Mari Stoel (NL) is shortlisted for the Royal Award for painting.

genomineerden Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2013

Begin juli heeft de tweede jureringronde van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2013 plaatsgevonden.  De jury van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst bestond dit jaar uit: Tjebbe Beekman, Hanne Hagenaars, Jan van der Ploeg, Hedwig Saam, Lily van der Stokker, Benno Tempel (voorzitter) en Esther Tielemans.

De volgende kunstenaars  zijn genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2013:

Niels Bekkema, Willem Besselink, Rob Bouwman, Roos van Dijk, Koen Doodeman, Jeffrey Dunsbergen, Renske Liesje van Enckevort, Anne Forest, Peggy Franck, Dimitar Genchev, Raquel van Haver, Wieteke Heldens, Marijn van Kreij, Philipp Kremer, Jorn van Leeuwen, Roel Jeroen van der Linden, Vladimir Girz, Hidde van Schie, Bonnie Severien, Jessica Skowroneck, Eva Spierenburg, Mari Stoel, Hugo Tieleman, Dorus Tossijn, Coen Vunderink.

Op 4 oktober 2013 zal de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uitgereikt worden in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Uit de lijst van genomineerden zullen 4 winnaars bekend gemaakt worden.

De Koninklijke Prijs, die in 1871 door Willem III werd ingesteld als Koninklijke Subsidie is bedoeld om jong talent op het gebied van de schilderkunst te stimuleren. De prijsuitreiking en tentoonstelling vinden plaats onder auspiciën van de Stichting Koninklijk Paleis te Amsterdam.

De tentoonstelling is geopend voor publiek vanaf 5 oktober 2013 en te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s